Choď na obsah Choď na menu
 


Ako pripraviť tvarohový krémeš

Ingrediencie

  • 500g listového cesta
  • 5 vaječných žĺtkov
  • 750 g odtučneného roztierateľného tvarohu
  • 50g práškového cukru
  • 2 balíčky  vanilkového cukru
  • 2balíčky zlatého klasu
  • 500ml mlieka
  • sneh z vaječných bielkov

Postup

Listové cesto "rozváľkákremes.jpgme" a dáme do hlbokého plechu tak, aby cesto po bokoch plechu zakrývalo do výšky všetky strany. Do misy si dáme mlieko, tvaroh, žĺtka, cukor, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, všetko dobre vymiešame aby bola masa bez hrudiek a vylejeme na cesto, dáme piecť. Medzitým si ušľaháme sneh z 5 bielkov s 1 vanilkovým cukrom a 2 PL práškového cukru. Tesne pred dopečením natrieme na koláč bielkový sneh a dáme späť dopiecť. Tento krémeš môžete pripraviť s menšou dávkou cukru podľa chuti.